Studia Ekologiczne rolnictwo po polsku na SGGW

Poleć
Udostępnij
Autor tekstu: (art, sggw) | redakcja@agropolska.pl
07-07-2021,20:50 Aktualizacja: 07-07-2021,20:49
A A A

Po raz pierwszy Wydział Rolnictwa i Ekologii (do niedawna Wydział Rolnictwa i Biologii) SGGW w Warszawie prowadzi nabór na kierunek Ekologiczne rolnictwo i produkcja żywności w języku polskim.

Studia pozwalają uzyskać wykształcenie w najbardziej obecnie pożądanych dziedzinach, jakimi są ekologiczna produkcja roślinna i jakość żywności. Studenci nie tylko zdobywają specjalistyczną wiedzę, lecz także uczą się rozwiązywać konkretne problemy.

Zajęcia prowadzone są m.in. przez specjalistów z zagranicy, z wykorzystaniem innowacyjnych metod przygotowujących ich do przyszłej pracy. Program studiów opracowano zgodnie z oczekiwaniami potencjalnych pracodawców z branży produkcji żywności ekologicznej. Przed studentami kończącymi ten kierunek otwierają się szerokie perspektywy zawodowe.

Stacja Doświadczalna Skierniewice, poletka, pole

Stacja Doświadczalna w Skierniewicach ma już 100 lat!

Należąca do SGGW Stacja Doświadczalna Instytutu Rolnictwa im. Prof. Mariana Górskiego w Skierniewicach rozpoczęła 101 rok funkcjonowania. To najstarszy taki obiekt w Polsce, a siódmy na świecie. Najcenniejsze są doświadczenia nawozowe...

Po tym kierunku można pracować w firmach na każdym odcinku łańcucha produkcji żywności ekologicznej (produkcja polowa, handel krajowy i międzynarodowy, przetwórstwo, certyfikacja i kontrola). Są to m.in.:

  • gospodarstwa ekologiczne,
  • zakłady przetwórstwa ekologicznej żywności,
  • firmy zajmujące się obsługą produkcji ekologicznej,
  • agrobiznes,
  • redakcje czasopism rolniczych, redakcje radiowe i telewizyjne.

Na kandydatów czeka 34 miejsc.

Od roku akademickiego 2018/2019 studia na tym kierunku prowadzone są w języku angielskim. Tutaj zarezerwowano 30 miejsc.

  • Krok po kroku w zakresie doboru odmian, nawożenia i ochrony. Zamów prenumeratę miesięcznika "Nowoczesna Uprawa" już teraz
Poleć
Udostępnij