Bardzo dobra ocena kierunku Ekologiczne rolnictwo i produkcja żywności na WRiE
Wszystkie kryteria zostały w pełni spełnione, a certyfikowane pole ekologiczne w Skierniewicach oraz umiędzynarodowienie kierunku zostały wyróżnione i wskazane jako dobre praktyki.
Polska Komisja Akredytacyjna wydała bardzo dobrą pozytywną ocenę programową kierunku Ekologiczne rolnictwo i produkcja żywności na Wydziale Rolnictwa i Ekologii SGGW w Warszawie.
Wszystkie kryteria zostały w pełni spełnione, a certyfikowane pole ekologiczne w Skierniewicach oraz umiędzynarodowienie kierunku zostały wyróżnione i wskazane jako dobre praktyki.
Trwa rekrutacja na najstarszy w kraju Wydział Rolnictwa i Ekologii
W kontekście ocenianego kierunku eksperci z PKA podkreślili między innymi fakt, że częścią Stacji Doświadczalnej Instytutu Rolnictwa SGGW, w Skierniewicach jest Certyfikowane pole ekologiczne, na którym prowadzone są badania z zakresu nauk rolniczych. Certyfikowane pole ekologiczne powstało w odpowiedzi na istniejącą potrzebę poszukiwania rozwiązań ułatwiających rozwój rolnictwa ekologicznego oraz rynku produktów ekologicznych, jak i działań innych niż bodźce finansowe, które będą zachęcać rolników do zwiększania produkcji ekologicznej.
Zespół PKA bardzo wysoko ocenił przygotowany raport, dokumentację, współpracę Wydziału z gospodarką, wyjazdy studyjne, udział profesorów wizytujących w prowadzeniu zajęć, udział interesariuszy zewnętrznych i studentów w tworzeniu i zmianach programu studiów, a także inne formy działalności prowadzone na Wydziale.
W zeszłym roku pozytywną akredytację przeszły dwa pozostałe kierunki kształcenia na WRiE: Rolnictwo oraz inżynieria ekologiczna. Początki Wydziału sięgają 1906 roku.
- Krok po kroku w zakresie doboru odmian, nawożenia i ochrony. Zamów prenumeratę miesięcznika "Nowoczesna Uprawa" już teraz
-
Tym razem ptaki
-
Wiceminister rolnictwa: agroporty i terminale zbożowe powstaną i będą dobrze funkcjonować
-
Piorun uderzył tuż przy gospodarstwie. Rozszczepione drzewo zagrażało budynkom i mieszkańcom
-
Jak zabezpieczyć stado przed wirusem ASF? Porada od Elanco
-
Kołodziejczak: polsko-ukraińskie negocjacje rolne zostały przerwane
-
Rosjanin i Ukrainiec zatrzymani na targowisku. Sprzedawali… amunicję
-
Czterech rolników kontynuuje strajk głodowy w Sejmie. Dwóch musiało go przerwać
-
Bosak zainaugurował trasę "traktorów wolności" od Konfederacji
-
Morawiecki o zawieszeniu Jurgiela: te sprawy są bardzo skrupulatnie wyjaśniane
do 30.09.2024 - składanie wniosków o dotację dla Kół Gospodyń Wiejskich
-
13-05-2024,10:15
Jak zadbać o zdrowie żwacza?
-
18-04-2024,9:05
Stres cieplny u bydła. Jakie są jego skutki?
-
17-04-2024,12:00
Aliplusowanie zbóż po francusku
-
17-04-2024,10:00
Jak wyżywić przyszłe pokolenia w zrównoważony sposób?
-
26-03-2024,14:30
O kwasicy bydła w Krakowie. Potężna dawka wiedzy
-
13-03-2024,9:30
Nagrodzone produkty Targów Ferma
-
18-02-2024,7:55
Hoduj z Głową Świnie nr 1 w 2024 roku. Wideo
-
09-02-2024,11:10
Hoduj z Głową Bydło nr 1 w 2024 roku. Wideo
-
11-10-2023,8:05
Nowe wydanie Hoduj z Głową Świnie. Wideo
-
01-10-2023,11:30
Nowe wydanie Hoduj z Głową Bydło. Wideo
-
24-08-2023,9:10
Krajowy Dzień Kukurydzy Garzyn 2023
-
03-08-2023,15:50
"Hoduj z Głową Świnie". Co zawiera nowe wydanie?